''HAYAT VER'' PROJESİ

17.08.2013 11:10:56

''HAYAT VER'' Projesi, organ bağışını doğru anlatmaya çalışıyor.

 Organ bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan ‘Hayat Ver’ isimli sosyal sorumluluk projesi Türkiye’nin ünlü isimlerini bir araya getirdi. 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında Kültürpark içindeki İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek sergi, fuar süresince ziyaret saatleri içinde ücretsiz olarak gezilebilecek.

 
Prof. Dr. Yalçın Polat başkanlığındaki Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen ve ‘Her Bağış, Yeni Bir Hayattır’ sloganından yola çıkılan ‘Hayat Ver’ sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’nin ünlü isimlerini bir araya getirdi. Memorial Sağlık Grubu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen proje kapsamında ünlü isimler, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşadıklarını aynı karede çarpıcı şekilde canlandırıyor. Fotoğraflarda ayrıca mesajlarla organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.
 
‘Hayat Ver’ sosyal sorumluluk projesinde Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Evrim Solmaz, Gökhan Türkmen, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem, Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Naz Elmas, Niran Ünsal, Oya Aydoğan, Rasim Öztekin, Selda Alkor, Sema Keçik, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler, Zeyno Günenç fotoğrafları ve mesajları ile yer alıyor.
 
Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu’nun temel amacı, organ bağışı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılık yaratarak organ nakli olmak için bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktır. 29 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında organize edilen 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı, ticari yönünün yanı sıra kültür, sanat yönüyle de öne çıkıyor. 82’nci İEF, fuar döneminde gerçekleşecek birçok sergisiyle sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3850
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler