Cihan Topal ''BİR İNSANLIK ÖRNEĞİ''

5.11.2014 10:16:07

 

 

Hayata başkasının kolları ile tutunan Cihan Topal tüm organlarını bağışladı

 

Türkiye’de, ilk kol nakli yapılan isim olan Aydınlı Cihan Topal, kendisine bağışlanan kolları ile birlikte tüm organlarını bağışladı. Bugün hayata kendisine bağışlanan kollarla tutunduğunu belirten Cihan Topal, “Ben bağışlanan kollarla hayata sarıldım, ben ölünce gördüğüm iyiliği başkalarına da yapmak için emanet gördüğüm kollarımla birlikte yüzüm dahil tüm organlarımı bağışladım” dedi.

 

Aydın’da yaşayan Topal'ın, 2008 yılında tarlada çalışırken kollarını slaj makinesine kaptırması sonucu iki kolu koptu. Cihan Topal’a, 25 Eylül 2010 tarihinde Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde Muğla'nın Milas ilçesinde motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in iki kolu nakledildi.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bu nakille tarihe geçen Cihan Topal, geçen süreçte sağlığına kavuştu ve nakledilen kollarıyla hayata yeniden tutundu. 

Kaynak: (iha)

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2069
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler