BÖBREK KÜÇÜLMESİ

12.05.2016 11:57:01

Böbrek Küçülmesi

Böbrek küçülmesi, genellikle yapılan bazı ameliyatlar sonrasında kişilerde görülebilmektedir. Bu durumun yanında bazen böbrekte görülen farklı hastalıklar böbrek küçülmesi sorununu meydana getirmektedir. Bu durum kişinin yaşına ya da cinsiyetine göre herhangi bir değişiklik meydana getirmeden görülebilmektedir. Genellikle böbrek ameliyatları sonrasında kişilerde belirtiler gösteren bu durum çok fazla tehlike oluşturmaz. Fakat böbrek küçülmesi problemi her iki böbrekte de görülüyorsa işte bu halde bu sorun sizin için daha tehlikeli bir hal almıştır. Bunun yanında böbrek küçülmesi sorunu böbrek yetmezliği sorunu olan insanlarda sık karşılaşılan bir durumdur .Çünkü böbrek hastalıkları bu gibi sorunları meydana getirerek vücut üstündeki etkilerini bizlere gösterebilir. Genellikle ilaç tedavilerle tedavi edilen bu hastalık yapılan işlemlerle etkilerini ortadan kaldırabilir. Bunun için tek yapmanız gidebildiğiniz kadar erken doktora gitmektir. Birçok hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis çok önemlidir. Çünkü yapılan erken teşhis bu kişilerde böbrek küçülmesinin diğer organlara zarar vermeden ya da böbrekte farklı sorunları meydana getirmeden ortadan kaldırılmasına olanak sağlar.

Böbrek küçülmesi sorununa sadece yapılan doktor tedavileri ile saptanabilir. Aksi halde kişinin bu durumu dışarıdan anlaması mümkün değildir. Doktorun yapacağı bazı testler ve hastanın şikayetleri bu durumun kesinliğini ortaya koyacaktır. Bu nedenle bu hastalıktan şüphe duyan kişilerin kimseyi dinlemeden doktora başvurması en mantıklı ve en doğru harekettir. Böbrek küçülmesi sorununda kişide birçok belirtiler görülmektedir. Bu belirtilerden en fazla görüleni tabi ki vücudun sıvı dengelerinden biri olan idrardır. Kişinin sık sık idrara çıkması ve idrar sırasında idrarın az olduğunun görülmesi böbrek küçülmesi probleminin olduğunun göstergesidir. Fakat bu durum diğer böbrek hastalıklarında da görüldüğü için net bir bilgi elde edilemez. Bunun yanında kişide görülen iştah bozukluğu ve mide bulantısı yine böbreklerde oluşan bu gibi sorunların bir belirtisi niteliğindedir. Böbreğin, vücuttaki sıvı dengesini sağlamasından dolayı bu durum farklı sorunlara neden olarak insanları zor durumda bırakmaktadır. Kişide görülen dikkat dağınıklığı bile kişinin böbrek küçülmesi gibi bir sorununun olduğunun göstergesidir.

Böbrek Küçülmesi Böbreklerde görülen yapısal bozuklukların yanı küçülmelerin bazen birden fazla nedeni olabilir. Bu nedenle böbreğinizi etkileyecek durumları doktorunuzla paylaşırsanız tedaviniz sürecinizde doktorunuzun sizi daha iyi yönlendirmesini sağlamış olursunuz. Aksı halde doktorunuzun yaptığı işlemlere rağmen hastalığınızın iyileşme süreci kısalma göstermez. Kişinin gereğinden çok az su içmesi durumu bu nedenlerden birine örnek olarak verilebilir. Özellikle yaz aylarında vücudun sürekli su kaybetmesi bu gibi böbrek sorunlarının meydana gelmesine neden olabilmektedir. Böbrek küçülmesi tehlikeli olduğu an iki böbrekte görülen küçülmeler kişinin acil bir müdahaleye ihtiyacının olduğunun bir göstergesidir. Kişi bu durumda gerekli işlemleri yapmaz ise farklı organları da bu durumdan etkilenerek çok daha büyük problemler yaşayacaktır.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3927
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler