ORGAN NAKLİNDE JAPON MUCİZESİ

18.03.2013 06:58:40

 Japon uzmanlar, organ naklini kolaylaştıracak bir buluşa imza attı. Uzmanların geliştirdiği yeni teknikle, vücudun nakledilen organı reddetmesinin önünü geçiliyor. Ayrıca organ nakli yapılan kişinin de ömür boyu ilaç kullanmasına da gerek kalmıyor. 

 
Japonya'da yayımlanan Asahi gazetesinin haberine göre, Hokkaido ve Juntendo Üniversitesi'nden uzmanların ortaklaşa geliştirdiği tekniğin kan hücrelerinin yönlendirmesi üzerine kurulu olduğu kaydedildi. Organ nakli reddinde kan hücrelerinin önemli bir rol oynadığı kaydedildi. 
 
10 hasta üzerine yapılan çalışma çerçevesinde 4 hasta, organ nakli sonrası herhangi bir ilaç kullanmazken, diğer 6'sı da altı ay içinde ilaç oranını önemli miktarda düşürdü. Hokkaido Üniversitesi'nden Prof. Satoru Todo ile Juntendo Üniversitesi'nden Prof. Ko Okumura'nın ortaklaşa geliştirdiği yöntemde organ nakli öncesi hem alıcı hem de vericinin beyaz kan hücreleri alınıyor. Bu iki kan hücreleri ortaklaşa yetiştiriliyor. 
 
Organ naklinden 2 hafta sonra, bu yeni kan hücreleri alıcının vücuduna enjekte ediliyor. Kasım 2010'dan beri hastalar üzerinde yapılan çalışmaların başarıyla sonuçlandığı kaydedildi.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 4528
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler