UYARI & UYARI

30.11.2014 13:36:36

29.05.1979 tarih ve 2238 sayılı Organ ve Doku Alınması, Saklanması  ve Nakli Hakkında Kanun'un 3. Maddesi gereği; bir bedel veya başkaca çıkar karşılığı, organ ve doku alınması ve satılması yasaktır. Yine aynı kanunun 15. Maddesi; Bu Kanuna aykırı şekilde organ ve doku alan, saklayan, aşılayan ve nakledenlerle bunların alım satımını yapanlar, alım ve satımına aracılık edenler veya bunun komisyonculuğunu yapanlar hakkında, fiil daha ağır bir cezayı gerektirmediği taktirde iki yıldan dört yıla kadar hapis ve 50.000 liradan 100.000 liraya kadar ağır para cezasına hükmolunur,

Sitemiz bu tür taleplere her şekilde karşı olup, sözkonusu taleplerinizi bize göndermeye devam ettiğiniz takdirde konu ile ilgili olarak yasal mercilere bilgi verileceğini ihtaren bildiririz.

 Saygılarımla,

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 1678
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler