DİYALİZ HASTALARI ANTİOKSİDAN KULLANMALI MI ?

19.10.2016 09:23:44

Diyaliz Hastaları Antioksidan Kullanmalı mı?

Sigara kullanımı, yaşlanma, çevresel kirlilik, güneş ışınları, kronik hastalıklar ve bunlara ilave diyaliz tedavileri.

Tüm bunlar vucudumuzda serbest radikaller denilen, hücrelerimiz için çok zararlı toksik maddelerin üretimine neden olur. Neyseki, insan organizması buna karşı bir sistem geliştirmiştir. Antioksidan denilen bu sistem sayesinde, ortaya çıkan zararlı etkilerden korunabilmekteyiz. Ancak, bu sistemin kapasitesi aşıldığında, yada kronik böbrek hastalarında , şeker hastalarında olduğu gibi etkisi azaldığında, hücrelerimiz hasar görmeye başlar. Sonuç olarak, erken yaşlanmadan kansere kadar çok farklı hastalıkların gelişiminde rol oynar.

Antioksidanlar doğada bol miktarda bulunur. Ancak bu sebze ve meyveler yoğun miktarda potasyum da içerirler. Bu nedenle diyaliz hastaları bunları yeteri kadar tüketmesi beklenemez. Diyaliz merkezi olarak biz, hastalarımıza ilaç olarak kullamalarını öneriyoruz. Doktor kontrolünde, dozunu ve kullanım sıklıgını ayarlamalarını tavsiye ediyoruz.

Kaynak: Dr. Gürkan YURTERİ

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 1151
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler