PERSONELLİ DİYALİZ MERKEZİ İHTİYACI !

30.11.2011 09:47:34

İKİ HASTA YAKINININ BİZE YAZDIKLARINI HİÇBİR KELİMESİNE DOKUNMADAN PAYLAŞIYORUZ.


Sn. Kevser Hanım / İstanbul  :
Annem felçli. Servis harici personel gerekli.Haftada 2 gün dialize girmesi gerekiyor. Personeli olan dilaliz bulmak mümkün deil. Peki bu felçli dializ hastaları ne yapacaklar, yattıkları yerde ölsünler mi ?

Sn. Nilgün Hanım / İstanbul  : Arkadaşlar diyaliz konusunda en önemli eksik yatan hastanın hizmet alması aşamasında yaşanıyor. Biz bunu ailecek bir dönem yaşadık ve merkezlerden hizmet alabilmek için hastanın ya normal insalar gibi servise inip-binmesi gerekiyordu yada hastanede sürekli yatması evde yatan hastayı indirip-bindirip tedavi sonrası tekrar eveine yatağına koyan bir sistem yok hasta sahibinin bunu yapması ise imkansıza yakın. çünki sedye taşımak için insan bağlı serumları kapatıp açacak sağlık görevlisi vb. çok zor şartlar oluşuyor. Eğer bu hastalar için bir çözümünüz varsa işte o zaman dğru noktadasınız. Bence bu tarz hizmet veren kuruluşlar la ilgili bir rehber hazırlarsanız çok talep alacaktır. Hepinize kolaylıklar diliyorum

Biz İstanbul da böyle bir kuruluş bulamadık ancak Başakşehir Bahçeşehir Belediyesi bu hizmeti bize ücretsiz verdi ve bu nedenle de babama kendi evinde değil kız kardeşimin evinde bakmak zorunda kaldık. Zira avcılar belediyesi de bu hizmeti veremedi çünki bunun için içinde hiç değilse 1 sağlıkçı + 1 şöfor olan ambulans gerekiyor ama belediyenin acil durumlar haricinde kullanabileceği fazladan bir aracı yokmuş. Kaldı ki insan başına gelince öğreniyor bu durumda çok hasta var ve bu sağlık sektörünün çok önemli bir açığı çünki diyaliz hastası diye kalan ömrünün tamamını insan hastaneyi evi gibi yapıp kullanamaz. Babam akciğer ca idi ve aldığı ilaçlar yüzünden böbrekleri de bu noktaya geldi ama nefroloji bölümlerine giitğimizde 1 gecelik hasta yatağı bile bulunmazken süresi belirsiz bir hastayı hiçbiri kabul etmedi tanısı da ca olunca iyileşme olasılığı olmayan bir insan için yer ayırmıyorlar bu çok acı. Ben babamı kaybettim ama bunları unutamıyorum. Şuanda halen bizim o zaman yaşadıklarımızı yaşayan insanlar var üstelik biz gene şanslıydık o belediyeden hizmet alabildik. Çoğu yerde bu da yok. Başakşehir Belediyesi ile iritbat kurmanızı tavsiye ederim.

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 6592
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler