Doç.Dr. Gürkan TELLİOĞLU '' DAVET ''

12.04.2015 09:55:37

DAVET!!!!

Vefat eden bir kişiden bağışlanan bir böbreğin bir hastaya nakledilmesi sürecinde ulusal bekleme listesinden sıra ile gönderilen hastalar çağırılır, tetkikleri yapılır ve en uygun olan hastaya böbrek nakli gerçekleştirilir.

Seçilen hastayı bildirmek için tüm hastaları ve yakınlarını çağırıp değerlendirmemizi anlatırız. Öncelikle bağış yapan kişi ve yakınlarını minnetle anarak başlarım konuşmaya. Ve bir soru ile devam ederim. Sizler vefat eden bir kişiden bağışlanacak organla hayata tutunmak için buradasınız, değil mi? Cevap; EVET.

Peki sizler organlarınızı bağışladınız mı?

Sessizlik... Henüz organ bağışlamış olan bir hastam ya da yakını denk gelmedi. Mutlaka pek çok bağış yapmış hasta ve yakını da vardır. Ama çoğunluk olmadığı ortada. Ateşe düşmüş olanların kayıtsız kaldığı bir sorun, diğerleri için gündem bile oluşturmuyor işte.

70.000 diyaliz hastası var ülkemizde. Her hastanın 20 kişi olsa etrafında harekete geçirebileceği, 1.400.000 kişi eder. Ne büyük bir güç olurdu böylesi bir desteği arkamıza alabilsek. Burdan davet ediyorum herkesi sembolik bir organ bağış kampanyasına her beğeni bir bağış olsun umuduyla.

Unutmayın organ bağışı bir vasiyettir. Bağış kartı da bu vasiyetin bir sembolü.

Sağlıcakla kalın.
 

Kaynak: Doç.Dr. Gürkan TELLİOĞLU

 

 

 


Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2119
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler