KADAVRA BAĞIŞINDA REKOR BURSA' nın

23.04.2015 15:38:43

Dün ziyaretimize Bursa Böbrek Hastalıkları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akın ile Acıbadem Hastanesi İş Geliştirme Saha Sorumlusu İsmail Eyinnen geldiler.

Bursa bir çok ilki gerçekleştirmiş kent.

Yaşamaktan keyif aldığımız bu şehir, organ bağışında da Türkiye'nin gıpta ile baktığı bir konuma yükseldi.

Konuşurken Başkan Akın aktardı.

2012'de organ bağışında birinci olan Bursa, 2013'de bu unvanı Antalya'ya kaptırsa da ikinci olmuş.
Geçen yıl ise tekrar kadavradan organ bağışında Türkiye'nin şampiyon kenti unvanını geri almış.

Bursalılar olarak bundan övünç duymalıyız.

Öldükten sonra da başka bir canlının varlığının sürdürmesine bağışlanan organlarla katkı sağlamak ayrı bir kıvanç kaynağı.

Akın bu konuda Bursa medyası, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün toplumu bilinçlendirme konusunda kendilerine çok yardımcı olduğunu söylüyor.

Bu amaçla Acıbadem Hastanesi ile birlikte önümüzdeki 1 Nisan Çarşamba günü Sheroton Otel'de, “Organ bağışı ve medya” konulu bir panele imza atacaklar.
Burada, kente organ bağışı şampiyonluğu getirilmesi ve toplumu organ bağışına yönlendirme/bilinçlendirme konusunda meydanın etkisine vurgu yapılacak.

Akın, ayrıca Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki organ nakli haberlerinde imzası olan meslektaşlarımız Cem Gazi Özdemir ile Ersel Peker'e de plaket verileceğini açıkladı.

Organ beklerken hayatını kaybeden başka meslek büyüğümüz Tayfun Ayder anısına da özel bir ödül takdim edilecek.

Başkan Akın, ödül törenini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini de söylüyor ve “Bir gün siz de ihtiyaç duyabilirsiniz” diyerek, herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyor.

Söz organ bağışından açılmışken, geçmişte defalarca program yapıp Bursa'nın bu alanda lider kent olmasında emeği olduğunu düşündüğümüz Olay TV'nin eski Halk Meydanı programı yapımcısı merhum Şemsettin Şen'i de anmadan geçmiyoruz.
Bilmeyen okurlarımız için Şen'in ölümünün de çoklu organ yetmezliğinden kaynaklandığını hatırlatalım.

Kaynak: İhsan AYDIN

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 1964
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler