1,5 yaşındaki bebeğin böbrekleri hayat kurtardı

11.11.2011 23:31:00

Balıkesir'de balkondan düşerek ölen 1,5 yaşındaki çocuğun bağışlanan iki böbreği, Bursa'da 11 yaşındaki diyaliz hastası Ceylan Yıldırım'a nakledildi.

Balıkesir'de hayatını kaybeden Perihan Nalan Sarıkız'ın (1,5) organlarının ailesi tarafından bağışlanması üzerine, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinden Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesine giden bir ekip, aldıkları iki böbreği, Bursa'da 6 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren Ceylan Yıldırım'a başarılı bir operasyonla nakletti.

UÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Vuruşkan, yaptıkları naklin Bursa'da ilk kez yapıldığına dikkati çekti. Vuruşkan, şunları kaydetti:

''Bursa'da iki konuda bir ilk oldu. Birincisi, vericinin yaşının küçük olması, ikincisi de blok halinde yani kadavradan alınan iki böbreğin birden bir kişiye nakledilmesi. Genelde de zaten çok nadir yapılan bir nakil bu. Normalde alınan böbrekler iki farklı kişiye naklediliyor. Ama biz çok küçük yaşta olan bir çocuktan alınan iki böbreği birden aynı kişiye naklettik.''

ANNESİ KENDİ BÖBREĞİNİ VERMEYE HAZIRLANIYORDU

Kızına böbreklerinden birisini vermek için hazırlık yaptığı öğrenilen Ceylan Yıldırım'ın annesi Ayten Yıldırım (40) da kızının hastalığı nedeniyle birçok şeyden geri kaldığını söyledi. Yıldırım, kızının okula gidemediğini hatırlatarak, ''Arkadaşları gibi gezip, oynamak istiyordu, ama hastalığı nedeniyle istediklerinin hiçbirini yapamıyordu. İnşallah bundan sonra bunları yapabilecek'' dedi.  Baba Ayhan Yıldırım (41) ise böyle bir şeyin önceleri kendilerine çok uzak bir ihtimal olarak durduğunu, ancak naklin gerçekleşmesinden sonra hem çok mutlu olduklarını hem de organ bağışına bakışlarının değiştiğini söyledi.

Yıldırım, çocuklarının organlarını bağışlayan aileye teşekkür ederken, ''Onların acısı bize mutluluk oldu. Buradan herkese sesleniyorum. Organ bağışı konusunda duyarlı olalım'' diye konuştu.

Kaynak : Star Gazetesi

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3113
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler