Böbrek Nakli ile Öğrencilerine Yeniden Kavuşacaklar

11.11.2011 22:03:55

Kahramanmaraş'ta birer gün arayla böbrek nakli gerçekleştirilen 2 öğretmen, öğrencilerine yeniden kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Öğretmenlerden Mustafa Altındağ'a babası böbreğini verirken, Nevzat Emiroğlu'na ise trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Ali Cinibaş'ın böbreği nakledildi.

Uzun zamandır böbrek tedavisi gören 2 öğretmene okulların açılmasına günler kala Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde böbrek nakli gerçekleştirildi. 2 gün arayla başarılı bir şekilde yapılan organ nakli ile sağlıklarına yeniden kavuşan 2 öğretmen şimdi öğrencilerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ameliyatın ardından aynı odayı paylaşan Mustafa Altındağ ve Nevzat Emiroğlu, tedavilerinin ardından yeniden öğrencilerine kavuşacak.

Doğukent İlköğretim Okulu'nda görev yaptığını belirten 43 yaşındaki Mustafa Altındağ, "9 yıldır böbrek tedavisi görüyorum ve 6 aydan bu yana ise diyalize giriyorum. Babam bir böbreğini bana verdi. Çok mutluyum. Babam adına da ayrıca gururluyum. Hiç çekinmeden bir böbreğini bana verdi ve bana yeniden hayat bağışladı. Şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Ayrıca öğrencilerime kavuşacağım için de heyecanlıyım. Okulların açılmasına günler kala ameliyat gerçekleştiği için farklı bir duygu yaşıyorum" dedi.

Oğluna böbreğini bağışlayan baba Ethem Altındağ ise "Hiç kimse evladının acı çekmesini istemez. Çocuklarımızın acısı bizim de acımız. 6 ay önce diyalize girmeye başlayınca hiç çekinmeden böbreğimi verme kararı aldım. En büyük arzum yeniden sağlığına kavuşması" diye konuştu.

4 yıldan bu yana diyalize giren 55 yaşındaki öğretmen Nevzat Emiroğlu da; "Çok mutluyum. Yeniden sağlığa kavuşacağım. Çocuklarının böbreğini bağışlayan aileye minnet borçluyum. Onlar sayesinde hayata tutunacağım" şeklinde konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, her iki ameliyatın çok başarılı geçtiğini, öğretmenlerin birkaç gün sonra taburcu edileceğini söyledi. KSÜ'de yaklaşık 2 yıldan bu yana böbrek nakli gerçekleştirdiklerini anlatan Yüzbaşıoğlu, "Şu ana kadar 32 nakil gerçekleştirmiş olduk. Gerçekten kısa sürede başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. İyi bir ekibimiz var. İnşallah yakın bir tarihte karaciğer nakline de başlayacağız" dedi.

Organ bağışının önemine vurgu yapan Yüzbaşıoğlu, "Kadavradan gerçekleştirilen nakiller daha iyi. Çünkü 5-6 kişiye hayat vermiş oluyorlar. Organ bağışının daha da yaygınlaşmasını istiyoruz. Son yıllarda ciddi bir bilinçlenme söz konusu. İnşallah halkımız bu konuda daha da duyarlı olur" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2769
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler