Prof.Dr.ALPER DEMİRBAŞ ve EKİBİ, BÜYÜK BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

29.01.2013 22:32:40

4 hasta, aynı anda akrabalarından böbrek nakli olarak sağlığına kavuştu.

ANTALYA'daki özel bir hastanede Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından 4 hasta, aynı anda akrabalarından böbrek nakli olarak sağlığına kavuştu.

Bosna Hersek'ten gelen 29 yaşındaki Selma Dilek, kardeşi 25 yaşındaki Semir Dilek'ten, Libya'dan gelen 64 yaşındaki Manınur Feraz Mohammed, oğlu 31 yaşındaki Tareg Manınur Faraz Mohammed'ten, Kırgızistan'da gelen 30 yaşındaki Azamet Semetev, babası 55 yaşındaki Temirbek Semetev'den ve Hatay'dan gelen 24 yaşındaki Halil İbrahim Kiraz, babası 56 yaşındaki Basri Kiraz'dan nakledilen böbrekle yaşama tutundu. Bosna Hersek, Kırgızistan, Libya ve Türkiye'den yolları Antalya'da kesişen dört ayrı aile, yeni ve sağlıklı bir hayata 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşadı.

Nakilleri gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş şunları söyledi:

"Bu hastalarımızın nakil olmak için Türkiye'yi tercih etmeleri ülkemizin ve özellikle Antalya'nın organ naklinde geldiği noktayı göstermesi açısından çok önemli. Uzun yıllar süren uğraşlarımız sonucunda Antalya'nın ve hastanemizin organ naklinde sadece ülkemizde değil, tüm dünyada tercih edilen bir merkez haline gelmesi bizi son derece mutlu etmiştir."

MİLLİ TEKVANDOCU ABLAYA, KARDEŞTEN BÖBREK

Bosna Hersek'te yaşayan bilgisayar mühendisi ve aynı zamanda milli tekvandocu Selma Dilek, 4 yıldır diyalize girdiğini söyledi. Sağ böbreğinin bir yaşındayken tümör tespit edildiği için alındığını söyleyen Dilek, "Uluslararası tekvando müsabakalarında birinciliklerim var. Doktora gitmeden önce de Avrupa Şampiyonası için hazırlanıyordum. Ama bir anda kendimi diyalize girerken buldum" dedi.

Okul kapanır kapanmaz ablasına böbreğini vermek için Antalya'ya geldiğini söyleyen Semir Dilek ise, "Ablamı diyalize girerken görmek istemiyordum. Nakil olduğu için çok mutluyum" diyerek sevincini dile getirdi.

OĞLU YENİ HAYAT VERDİ

Böbrek hastalığıyla 3 yıl önce tanışan 7 çocuk babası Manınur Feraz Mohammed, 2 yıldır diyalize girdiğini söyledi. Nakil olmak için oğluyla birlikte Antalya'ya geldiklerini anlatan Mohammed, "Yapılan tetkiklerin ardından sonuç olumlu çıktı ve naklimiz gerçekleşti. Oğlum bana yeni bir hayat verdi. Oğluma, Libya devletine ve Türk hekimlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Babasına böbreğini bağışlayan evli ve 1 çocuk babası Tareg Manınur Faraz Mohammed de, babasının biran önce sağlığına kavuşması için böbreğini bağışladığı için mutlu olduğunu kaydetti.

'BABAM TEKRAR DOĞMAMI SAĞLADI'

Kırgızistan'da vergi dairesinde çalışan evli bir çocuk babası Azamet Semetev, organ nakline ilk aşamada cesaret edemediğini, tanıdıklarının tavsiyesi üzerine Antalya'ya geldiğini söyledi. Antalya'ya gelme kararının aslında yeni bir hayata başlamak olduğunu ifade eden Semetev, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Annem ve babam verici olmak için tetkik yaptırdı. Babamın sonuçlarının uygun bulunmasıyla naklimiz gerçekleşti. Babam benim tekrar doğmamı sağladı. Doğum günümü nakil olduğum gün olarak kabul ediyorum. Babama ve tüm organ nakli ekibine çok teşekkür ediyorum."

Oğluna böbreğini bağışlayan teknik mühendis 3 çocuk babası Temirbek Semetev, “Oğlum için ya diyaliz ya nakil dediklerinde hiç zaman kaybetmeden böbreğimi bağışlamak istedim. Azamet benim ilk çocuğum. Şu anda çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

OĞLUNU GÖRMEYE DAYANAMADI

Böbrekte sürekli taş oluşması nedeniyle farklı zamanlarda 4 kez ameliyat olduğunu söyleyen Halil İbrahim Kiraz, "Annem, böbrek taşı olması nedeniyle verici olamadı. İmdadıma babam yetişti. Babamın tetkiklerinin olumlu çıkmasıyla nakil gerçekleşti" diye konuştu.

İnşaat işiyle uğraşan 4 çocuk babası Basri Kiraz da, "Nakil olmak için yaptığımız araştırmalarda herkes burayı tavsiye etti. Biz de oğlumuzla gelerek ne gerekiyorsa yapmak istedik. Her babanın yapması gerekeni yaparak, diyalizde eziyet çekmemesi için oğluma böbreğimi bağışladım. Çok mutluyum" diye duygularını ifade etti.

 

 

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 4929
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler