ORGAN NAKLİ BEKLEYEN İLK VEKİL ADYIMIZ

4.06.2015 13:56:48

 

Organ nakli bekleyen ilk kadın vekil aday
Türkiye’nin organ nakli bekleyen ilk kadın milletvekili adayı olan Anadolu Partisi Muğla 4. sıra milletvekili adayı Zübeyde Demdi, diyaliz ve işten arta kalan zamanında zor koşullara rağmen seçim çalışması yürütüyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde reklam koordinatörlüğü yapan böbrek hastası Zübeyde Demdi (37), 7 Haziran Genel Seçimleri için Anadolu Partisi’nden Muğla 4. sıra milletvekili adayı oldu. Haftanın belirli günlerinde diyalize giren Demdi, işten artan zamanında Atatürk Meydanı’nda kurulan standa seçmenlere broşür dağıtıp, partisinin seçim çalışmalarını anlatıyor. Hafta sonu yapılacak genel seçimlerde aday olduğu partinin oy alması için canla başla çalışan milletvekili adayı Demdi, organ nakli bekleyen kişilerin de siyasetin içinde olabileceğini kanıtlamak için aday olduğunu kaydetti.

Anadolu Partisi’nin kurucusu Emine Ülker Tarhan’a çok inandığını vurgulayan Zübeyde Demdi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Böbrek nakli bekleyen bir kişi olarak kısıtlı şartlarda da olsa, bizim gibi nakil bekleyen kişilerin kabuklarından çıkarak hayata sıkıca sarılması gerekiyor. Organ nakli konusunda kampanyaların yaygınlaştırılıp insanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Eğer seçilirsem mecliste bunu gündeme getirmeyi düşünüyorum."

Kaynak: İHA

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 1926
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler