EV DİYALİZİ HASTALARI FUTBOL MAÇI

11.06.2014 11:52:05
BASIN BÜLTENİ                      9 Haziran 2014
 
Ev hemodiyalizi hastalarının futbol coşkusu sağlıklı bireyleri bile kıskandırıyor.
 
Ev hemodiyalizi tedavisi gören hastalar, 22 Haziran 2014 Pazar Günü Bahçelievler Spor Tesisleri’nde düzenlenecek maç organizasyonunda bir araya geliyor. Ev hemodiyalizi hastaları, futbol oynayarak gördükleri tedavinin olumlu etkisini yeşil sahalara yansıtacak. Milli Takımın ve Türk futbolunun efsane oyuncularından Tanju Çolak da turnuvada diyaliz hastalarına eşlik edecek ve onların heyecanını paylaşacak.
 
Genelde böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören hastalar, 4’er saatten haftada üç gün süren tedavileri nedeniyle sosyal yaşamın bir parçası olamıyor ve diyaliz sonrasında yaşadıkları tansiyon düşmesi, kramplar ve halsizlik gibi birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle böbrek yetmezliği yaşayan hastalar için yürümek dahi yorucu olabiliyor. 
 
Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen Ev Hemodiyalizi projesi, diyaliz hastaları için yeni bir yaşam ışığı oluyor. Ev Hemodiyalizi tedavisi gören hastalar, kendi evlerinde uyku esnasında daha uzun süre diyalize girebilme imkanı buldukları için vücuttaki tüm değerlerde olumlu değişimler meydana geliyor. Perhiz ve ilaç kullanımına gerek kalmıyor. Üstelik hastalar, sosyal hayatlarına sağlıklı bireyler gibi aktif şekilde devam edebiliyor. Hatta sağlıklı bireyler için bile yorucu olan futbol gibi birçok sporu da yapabiliyorlar.
 
Ev Hemodiyalizi tedavisi ile yaşam kalitesini yükselten hastaları biraraya getirecek olan maç organizasyonu, 22 Haziran 2014 Pazar Günü saat 18.00’de efsane futbolcu Tanju Çolak’ın katılımıyla Bahçelievler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe, sponsor firmalar arasında yer alan CTS Turizm Genel Müdürü Serkan Metin ve TAY Sürücü Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karatay da katılacak.  
 
Etkinliğimizde sizi de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.
 
PROGRAM
 
TARİH : 22 Haziran 2014 Pazar
YER : Bahçelievler Spor Tesisleri (Best Spor), Mehmet Akif Caddesi, Kemal Has 
  Lisesi Yanı, No: 6 Bahçelievler \ İstanbul
SAAT : 18:00
LCV : Büşra Yıldız  
Tel     : +90 (212) 272 51 51 / +90 (532) 637 45 69  
E-Posta : byildiz@ertanacar.net
 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2289
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler