17 Yaşındaki Genç İki Kişiye Hayat Verdi

11.11.2011 23:26:51

Henüz 17 yaşında olan Himmet Ahmet Özceylan, Burdur'da arkadaşlarıyla motosikletle gezerken trafik kazası geçirdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Özceylan'ın böbrekleri, iki kişiye hayat verdi.

Burdur'da 1 Eylülde arkadaşıyla motosikletle gezerken düşen ve ağır yaralı olarak Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan, beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Himmet Ahmet Özceylan'ın Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğulları Organ Nakli Enstitüsünde böbreklerinin nakledildiği İkbal Örs ile Hayrettin Akbaş, sağlıklarına kavuşuyor.

Her iki hasta Burdur'da 3 yıldır haftada 3 gün diyalize girmesine karşın öncelik kendisinde bulunmasına rağmen 'gençlerin daha çok ihtiyacı var' diyerek hakkından feragat eden Himmet Ahmet Özceylan'ın 71 yaşındaki amcası Şeref Özceylan'a teşekkür etti.

Mersin'de yaşayan ve 13 yıldır böbrek yetmezliği çeken Hayrettin Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıldır diyalize girdiğini söyledi.

Bir yıl önce evlendiğini, eşinin 5 aylık hamile olduğunu ifade eden Akbaş, geleceğe umutla baktığını kaydetti.

Organ bağışında bulunan aileye ve özellikle hakkından feragat eden amca Şeref Özceylan'a teşekkür eden Akbaş, "Bana nefesimi geri verdiler. Gerçek anlamıyla nefes almanın tadına vardım. Bu nefesi bize bağışlayan kardeşimin mekanı cennet olsun. Amca da büyük bir fedakarlık örneği gösterdi. Onun yaptığını herkes yapamaz" dedi.

Konya'da yaşayan ve 13 yıldır böbrek yetmezliği çeken 28 yaşındaki İkbal Örs ise böbrek bağışında bulunan aileye minnettar olduğunu söyledi.

Aileye başsağlığı ve sabır dileyen Örs, "Kazada ölen gencin amcası kendisi böbreği almamış ve bize bağışlamış. Allah ondan razı olsun. Onun sayesinde sağlığımıza kavuştuk. En kısa zamanda fedakar amcayı ziyaret etmek istiyorum. Bu konuda kimse duyarsız kalmasın. Bizim gibilere umut olsunlar. Organ bağışlayın ve bir insanın hayatını kurtarın" diye konuştu.

Kaynak: haberler.com

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2818
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler