MALÜLEN EMEKLİLİKTE YENİ DÜZENLEME

18.03.2013 07:46:22

 Malulen emeklilik yönetmeliği 40 yıl sonra sil baştan değişiyor. Yeni düzenlemede, organ nakli ve kronik hastalık malulen emeklik için geçerli sayılacak. Artık böbrek, kalp, karaciğer nakli oldukları için çalışamayanlar maaş alabilecek.

40 yıldır yürürlükte olan malulen emeklilik yönetmeliği sil baştan değişiyor. Artık böbrek, kalp, karaciğer nakli olanların aylıkları kesilme-yecek. Ayrıca şeker hastalığının da maluliyet kapsamına alınması gündemde. Malulen emeklilik şartları değişiyor. Organ nakli ve kronik hastalığı olanlar malulen emekli olabilecek. Yeni düzenleme özellikle böbrek hastalarının mağduriyetini ortadan kaldıracak. Böbrek nakli olanların maluliyet hakları geri alınmayacak. Kalp akciğer, karaciğer ve bağırsak nakli gibi hayati organ nakilleri sonrasına da maluliyet hakkı getirilecek. Yeni düzenlemede, şeker hastalığı, tüberküloz ve sara gibi pek çok kronik hastalığın da maluliyet kapsamına alınması gündemde.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 4111
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler