Prof.Dr. Mehmet HABERAL - 3 KASIM, TÜRKİYE'de İLK ORGAN NAKLİ

11.11.2013 11:14:25

“YENİDEN YAŞAM PARKI” NIN İLK ZİYARETÇİSİ HABERAL
 
Çankaya Belediyesi, Türkiye’de Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ilk organ naklini gerçekleştirdiği 3 Kasım ile  başlayan Organ Nakli Haftası sebebiyle Çankaya’da bir parka “Yeniden Yaşam Parkı” adını veriyor.
 
Türkiye’de ilk kez 3 Kasım 1975 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından gerçekleştirilen organ nakli olması sebebiyle her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Nakli Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Çankaya Belediyesi de bu vesileyle organ naklinin önemine dikkat çekmek için Yukarı Öveçler Mahallesi'ndeki bir parka Yeniden Yaşam Parkı adını veriyor.
 
CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da park alanına gelerek incelemede bulunduğu park, Öveçler Bölgesinde yer alıyor. Bin 779 m² yeşil alanda konumlandırılan park toplam 3 bin 270 m²’lik alana sahip.
 
Organ naklinin hayati önemine ve yeni bir hayatın kazandırılmasına dikkat çekmek düşüncesiyle düzenlenen parkta 205 metre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunuyor. Otomatik sulama sisteminin bulunduğu parkta, 30 oturma grubu ve 6 pergole yer alıyor. 643 adet bitki barındıran park, 432 m²’lik çocuk oyun alanı ve açık spor alanı ile çocuklara ve spor severlere hizmet sunuyor. Parkta çocuk oyun grubu ve 10 adet de fitness aleti bulunuyor.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3163
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler