HARUN KONAÇOĞLU ''EV HEMODİYALİZİ''

3.07.2014 09:15:12

 

Merhaba....

Ben 1990 İstanbul doğum'luyum. 3 aylıkken ateşli hastalık geçirdiğimden belimden sıvı alınmak istenmiş ve sonucunda omurilik felci olmuşum. 1997 yılında Nörojen Mesane'de kaçağa bağlı KBY teşhisi konuldu ve 2004 yılının Kasım ayına kadar tedavi gördüm. Kasım ayının sonunda ilk diyaliz seansımı oldum. 1,5 yıl boyunca İstanbul'da özel bir merkezde tedavime devam ettim.

2006 yılı Eylül ayında Samsun Çarşamba'ya taşındım ve tedavime burada devam ettim. 2012 Ekim ayında doktorumun, hemşirelerimin ve merkez teknisyenimizin tavsiyesi ve yardımlarıyla ev hemodiyalizi eğitimine başladım. 2013 Şubat ayında eğitimim bana her konuda yardımcı olan doktor, hemşire ve teknisyen sayesinde başarılı bir şekilde sona erdi ve ev hemodiyalizine başladım.

İlk aylar gündüzleri diyalize bağlanırken yine günlerim boşa gidiyor seans sonunda biraz da olsa halsiz bir şekilde devam ediyordu günler. Ev hemodiyalizine alıştıktan sonra seanslara gece devam ediyorum. Seansa yatarken girip sabaha kadar hem tedavimi oluyorum hem de rahat bir şekilde uyuyorum. Sabah seans bittikten sonra uykumu almış daha dinç bir şekilde güne başlıyorum ve günler bana kalıyor bu şekilde sosyal hayatım ve aktivitelerim daha fazlalaştı.

Gece seansları sayesinde Mayıs ayı sonunda üyesi bulunduğum Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için ''Engelsiz Engelli'' adlı tiyatro gösterisini hazırlamaya başladık. 4 gönüllü 12 kişilik bir grupla birlikte 10-15 dakikalık 5 kısa oyun hazırlayıp 3 Aralık 2013'te sahne aldık. Tiyatro çalışmaları devam ederken birde derneğimizin kurmuş olduğu Tekerlekli Basketbol takımına katıldım. Lisans alıp antremanlara katıldım. Ama fistülün durmasından korktuğum için antremanları sadece izlemekle yetiniyorum şu an. İlerleyen zamanlarda tekrar bir tiyatro gösterisi için bir gruba katılmayı planlıyorum.

Tüm bu sosyal aktiviteleri yapmamı sağlayan ev hemodiyalizi. Her konuda ev hemodiyalizinden çok ama çok memnunum. Her ne kadar ilk başlarda sıcak bakmamış olsam da, ki tamamen yanlış düşündüğümü şimdi daha iyi anlıyorum. Hayatımdaki bu değişikliklere daha sosyal birisi olmama vesile olan başta Çarşamba Diyaliz Merkezi sorumlu hekimine, başhemşiresine, hemşirelerine ve teknisyenine her konuda 7/24 çekinmeden bana yardımcı oldukları için sonsuz teşekkür ediyorum.

Harun Konaçoğlu

 

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2555
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler