HEM ORGAN HEM KADAVRA BAĞIŞI

12.05.2012 16:03:39

 

Hem Organ Hem Kadavra Bağışı

Akdeniz Böbrek Nakli ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyeleri, yapılan son nakillerden etkilenip organ ve dokularını insanlara, vücutlarını da insanlığa yararlı olması için kadavra olarak kullanılmak üzere tıp öğrencilerine bağışladı.

Akdeniz Böbrek Nakli ve  Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) üyeleri, yapılan son nakillerden etkilenip organ ve dokularını insanlara, vücutlarını da insanlığa yararlı olması için kadavra olarak kullanılmak üzere tıp öğrencilerine bağışladı.

Antalya merkezli derneğin başkanı Mehmet Şahan,  televizyonlar  ve gazetelerde son günlerde yer alan organ ve doku nakil haberlerinden etkilendiklerini söyledi. Şahan, hep birlikte  form doldurduklarını  birbirlerine şahitlik olduklarını ve bağış kartlarını bundan sonra yanlarında taşıyacaklarını belirtti. Şahan, şöyle  konuştu :

"Komple yüz dahil, tüm organlarımızı bağışladık. Öldükten sonra işe yarayan tüm organlarımızı insanları yaşatmak için, vücudumuzu da öğrenciler tarafından incelenmek üzere tıp fakültelerine bağışladık. Biz bir can aldık, bizim de canımız başkalarına can olsun. Arkadaşlarımızla tüm vücudumuzu insanlığa bağışlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

5 ay önce kadavradan böbrek nakli olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Fatma Sevim, 2 yıl önce karaciğer nakli olduğunu belirten Zekiye Kozacıoğlu, 5 yıl önce böbrek nakli olan Fatma Sert ile derneğin fahri üyelerinden Osman Yücel, 'Haydi Türkiye organ bağışı için el ele' çağrısında bulundu.

Böbrek nakilli Fatma Sevim, "Yapılan son nakillerden çok etkilendik ve tüm organ ve dokularımızı bağışladık. Ben bir böbrek bağışı ile yeniden doğdum. Ben de başkalarına umut olmak istedim. Tüm organ ve uzuvlarımı bağışladım. Vücudumuzu da öğrenciler kadavra dersinde incelesinler, insanlık adına güzel şeyler yapsınlar diye bağışladık" dedi.

Karaciğer nakilli Zekiye Kozacıoğlu, "Bana bağışlanan hayatı ben de başkalarına bağışlıyorum, hem de tüm vücudumu bağışlıyorum" diye konuştu.

Böbrek nakilli Fatma Sert, "Tanımadığım insanların bana bağışladığı böbrekle hayata tutundum. Ben de organlarımı bağışlıyorum. Haydi Türkiye organ bağışı için el ele" dedi.

AKBÖHONDER üyesi Osman Yücel, "Dernek olarak tüm organ ve dokularımızı bağışlama kararı aldık. Yapılan nakiller bizde böyle coşku ve duygu kaynağı oldu. Tüm organlarımı bağışlıyorum, öldükten sonra başkalarını yaşatmak için" diye konuştu. - Antalya

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 4888
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler