Beyin Ölümü Gerçekleşen Hasta Yakınlarıyla Görüşme

7.12.2011 22:03:27

 Can Varilsüha

Yakınlarında beyin ölümü gelişmiş, yani yakınlarını kaybetmiş insanlara gidip de yakınlarının organlarını bağışlamalarını istemek mümkün mü? Buna kim cesaret edebilir? İnsanlar bunu nasıl karşılıyor?

Yakınlarında beyin ölümü gelişmiş insanlara bu durum organ nakli koordinatörü tarafından açıklanır. Organ nakli koordinatörü yakınlarını kaybetmiş insanların acısını ve üzüntüsünü bilen, organ nakli ve beyin ölümü konularında özel eğitim almış bir doktor ya da hemşiredir. Hasta yakınlarıyla beyin ölümü, ölüm ve organ bağışı konularını bu kritik anın gerektirdiği nezaket ve anlayışı göstererek konuşmayı bilir. Hasta yakınları, özellikle de tedavi için gereken herşeyin yapılmış olduğu konusunda tam olarak tatmin olmuş durumdaysalar, organları bağışlasalar da bağışlamasalar da bu yaklaşımı anlayışla karşılarlar.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3280
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler